HANGOUT-SPOT

Unesite vase korisnicko ime i sifru ako ste registrovani korisnik....
Ako niste kliknite na register i cekajte administratorsku dozvolu za pristup forumu...
HVALA!!!
HANGOUT-SPOT

Forum za druzenje [v0.1.1]

Septembar 2018

PonUtoSreČetPetSubNed
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kalendar Kalendar


    Neki C programi

    Delite
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:16 pm

    //pr: Program koji izracunava faktorijal!!!
    #include
    main()
    {
    int a,x,n,f,;
    f=1;
    x=1;
    n=1;
    printf("Unesi broj a!\na=");
    scanf("%d",&a);
    for(n=1;n<=a;n++)
    {
    f=f*x;
    x=x+1;
    }
    printf("Faktorijal broja %d je %d\n",a,f);
    }
    //-------------------------------------made by: Goran Maslic-----------------
    //faktorijal pr. : fakrorijal od 5=1*2*3*4*5....
    avatar
    P.S.P.
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 24
    Reputacija : 4
    Datum upisa : 02.02.2010

    Re: Neki C programi

    Počalji od P.S.P. taj Čet Feb 04, 2010 6:21 pm

    e ovako je pero uradio...a i ja prvi put samo sto je bio zasteko net
    #include
    main()
    {
    int i,j,k=1;
    scanf("%d",&j);
    for(i=1; i<=j; i++)
    {
    k=k*i;
    }
    printf("%d\n",k);
    }
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:27 pm

    e sad i ja vidim da sam mogao bez ovog dijela x=x+1 i da sam u formulu stavio f=f*n [umjesto: f=f*x]

    ali dobro je, hehe bitno je da radi.. Smile
    avatar
    P.S.P.
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 24
    Reputacija : 4
    Datum upisa : 02.02.2010

    Re: Neki C programi

    Počalji od P.S.P. taj Čet Feb 04, 2010 6:29 pm

    a jbt ja prvi put kad sam radio siguran sam da sam tako uradio samo zastekao komp...
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:30 pm

    Size kad je zadao zadatak mislio sam da je neki komplikovan...a sad vidim da nije.. .Razz
    ja evo sad trazim neke primjere po netu,, koji nisu rjeseni pa da pokusam rjesiti... Smile ako hoces stavicu ovde zadatak pa pokusaj i ti Smile
    avatar
    P.S.P.
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 24
    Reputacija : 4
    Datum upisa : 02.02.2010

    Re: Neki C programi

    Počalji od P.S.P. taj Čet Feb 04, 2010 6:32 pm

    ma de ne moras samo ti vjezbaj 
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:33 pm

    nema na netu zadataka.. Smile ja bi nesta teze ali ne mogu naci.. hehe
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:38 pm

    evo nam izazova Very Happy heheh

    Zadatak
    Program ucitava dva cijela broja, a i b.Treba ispisati sve neparne brojeve izmedju a i b.
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 6:59 pm

    gdje je greska??? :

    #include
    main()
    {
    int a,b,n=1;
    printf("Unesi dva cijela broja!\n");
    scanf("%d",&a);
    scanf("%d",&b);
    if (a>b)
    {
    printf("Neparni brojevi izmedju %d i %d su:\n",a,b);
    for(n=a;n<=b;n++)
    if(n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }
    else
    {
    printf("Neparni brojevi izmedju %d i %d su:",b,a);
    for(n=b;n<=a;n++)
    if(n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }

    }
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 7:24 pm

    #include
    main()
    {
    int a,b,n,x;
    printf("Unesi dva cijela broja!\n");
    scanf("%d",&a);
    scanf("%d",&b);
    {
    for(n=a;n>=a,n<=b;n++)
    if (n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }

    }



    ne radi kada ubacim If(A>b)
    .........................
    else.....
    neznam zasto -_-"


    Poslednji izmenio admin dana Čet Feb 04, 2010 7:34 pm, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : zamjena n=1 u n=a)
    avatar
    BonJah
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 2
    Reputacija : 0
    Datum upisa : 03.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od BonJah taj Čet Feb 04, 2010 7:37 pm

    #include
    main()
    {
    int a,b,n,x;
    printf("Unesi dva cijela broja!\n");
    scanf("%d",&a);
    scanf("%d",&b);
    {
    for(n=a;n>=a,n<=b;n++)
    if (n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }
    {
    for(n=b;n>=b,n<=a;n++)
    if (n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }
    }

    TADADADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! RADI Very Happy Very Happy Very Happy
    avatar
    DaPimpDaddy
    Admin
    Admin

    Broj poruka : 112
    Reputacija : 2
    Datum upisa : 02.02.2010
    Godina : 26
    Lokacija : Brod

    Re: Neki C programi

    Počalji od DaPimpDaddy taj Čet Feb 04, 2010 7:39 pm

    evo i moja verzija Smile

    //http://hangout-spot.serbianforum.info
    //Primjer: Ispisati sve neparne brojeve izmedju a i b!!!

    #include
    main()
    {
    int a,b,n;
    printf("Unesi dva cijela broja!\n");
    scanf("%d",&a);
    scanf("%d",&b);
    {
    if(afor(n=a;n>=a,n<=b;n++)
    if (n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    if(a>b)
    for(n=b;n>=b,n<=a;n++)
    if (n%2!=0)
    printf("%d\n",n);
    }

    }
    // Created by: Goran!!!


    Poslednji put izmenio admin dana Čet Feb 04, 2010 7:43 pm, izmenio ukupno 2 puta (Razlog : graficki edit)

    Sponsored content

    Re: Neki C programi

    Počalji od Sponsored content


      Sada je Ned Sep 23, 2018 1:58 am